Ha a nő választ, az övé a felelősség


Nem az az igazi kérdés, hogy a nő rosszabbul választ-e mint a férfi. Az a kérdés, hogy képes-e egy nő tisztelni egy olyan férfit, akit manipulációval szerzett meg?

Sok teher nehezedik a mai nők vállára. Nem csak az otthonokban, hanem a munkában is helyt kell álljanak. Ma már ugyanúgy felelősséget kell vállaljon minden döntéséért, mint férfitársainak. Nincs is ezzel nagy gond, hiszen a döntés felelősségével, a szabadság is együtt jár.De mire vágyik a nő a párkapcsolatokban? Ott is egyenrangú akar lenni, mint a jogban?Sokan hirdetik a párkapcsolati egyenjogúságot, de kevesen fogalmazzák meg, hogy mit értenek ez alatt. A nők többségében csak annyit, hogy nekik is joguk van igent, és nemet mondani. Sokan a fizikai bántalmazás ellen tiltakoznak, mások a pénzügyi döntésekbe való beleszólásért harcolnak. Ezek valójában nem a párkapcsolatok, hanem az állampolgári jogok részei, jogilag szabályozott tételek.És a kérdés újra felmerül a részletekből. Mire vágyik a nő a párkapcsolatban?

A válasz egyszerű. FÉRFIRA

A nagybetűs férfira.

Mitől férfi egy férfi?

Melyek azok ez alapok, amitől egy férfit, férfinak lehet elfogadni?

Az emancipáció lelkes harcosai biztosan megköveznek a következőkért, de én hiszem, hogy sokan közülük csak azért olyan vad harcosok, mert kisfiúkkal vannak körülvéve, és kénytelenek küzdeni a fennmaradásért, az életben maradásért.

Sokan megfeledkeztek a férfiak feladatköreiről.

A férfi elsődleges feladata a fizikai védelem biztosítása. Mit is jelent ez?

Ez olyasmi, ami emberemlékezet óta nem változott. A nők, a család, az otthon, az idősek és gyengék védelme. Tudom, hogy ez nagyon sablonosan hangzik, de igaz. Egy nő sosem fog tökéletesen megbízni egy olyan férfiban, aki nála gyengébbeket bántalmaz, vagy visszaél mások kiszolgáltatott helyzetével. Egy nő ösztönösen bizalmatlan lesz már akkor is, ha egy férfi nem áll ki egy bántalmazott mellett.

Az előzőek nem azt feltételezik, hogy minden férfinak kigyúrt keménykötésű félelmetes férfinak kell lennie, és állandóan mások megmentésén munkálkodnia.

Mit is jelent akkor a fizikai védelem?
Néhány példán keresztül igyekszem kifejteni.
Párkapcsolatban a férfi:
ha találkozik egy nővel, mindig figyel arra, hogy biztonságos helyet válasszon a találkozó helyszínéül, és előbb érkezzen mint a hölgy, hiszen az ő feladata hogy áttekintse, biztonságos e pillanatnyilag is a helyszín. Ugye mennyire egyszerű, egyértelmű, hogy miért nem szabad egy nőt várakozni hagyni. Nem számít mennyire talpraesett egy nő. Neki a férfira kell figyelni egy randevún és nem arra, hogy megvédje magát.
A férfiak igénylik az osztatlan figyelmet, de ehhez meg kell teremteniük a körülményeket…
Séta közben egy férfi bocsássa a karját a hölgy rendelkezésére. Akkor is, ha a hölgy kislány, vagy tini és farmerben, bakancsban van, esetleg idősebb, akár nagyon idős.
Miért is? Akár egy lépcsőn, akár egy buckán, akár csak figyelmetlenségből, de a nőiességet kiemelő bizonytalan tűsarkak miatt is elveszítheti egy nő az egyensúlyát, és a férfi feladata a támasz nyújtása.
Sok az előzőekhez hasonló apróság alapozza meg a nő bizalmát. A nők életében, ha máskor nem is, de a gyermekvállalás időszakában mindenképpen előáll egy kiszolgáltatott állapot. Ha egy férfi nem képes a fizikai biztonság megteremtésére, a nő előbb-utóbb vészhelyzetbe kerül mellette.És most vissza ez eredeti témához. A férfiak önérzete, nem engedi meg, hogy a nő legyen a védelmező. Ez az alapfunkció a férfiasságuk alapköve.
Lehet gyenge, beteg, mozgáskorlátozott, kiszolgáltatott… Egy biztos. Ha másként nem tudja, hát a lakás ajtajának esti ellenőrzésével, a riasztó technikai felügyeletével, vagy bármilyen egyéb lehetőséggel, de védelmet biztosít. Ha másként nem, hát telefonon szerez bizonyosságot a szerettei biztonságáról.
Övé a jog, hogy bármikor megvédhesse azokat, akikért felelősséget vállalt.
Ez ellenben teher lesz attól a pillanattól, ha a nő "erőszakolja "ki a kapcsolatot, és a nem a férfiból indul ki az érzés. Ezért tartanak tovább azok a kapcsolatok, ahol a férfi kezdeményez, mert jó esetben ez felelősségvállalással is jár a részéről.
Azt tudni kell a hölgyeknek, hogy semmilyen erőszak nem tartható fenn egy életen keresztül és hogy a manipulált férfi sosem fog önszántából megfelelni az alapelvárásoknak… Sosem lesz védelmező, csak cserbenhagyó.
A legtöbb kimondott és ki nem mondott vád, amit a férfiaktól hallani, hogy nem én akartam, csak nem mondtam ellent… és ebben minden benne van. Egy éretlen kisfiút (valós kortól függetlenül )becserkészett egy reménykedő, számító, álmodozó nő. Ha a férfi nincs is tisztában a helyzettel, a nő tudja mit tett és a félelem, hogy nincsenek meg a férfiban a döntés felelősége által beindított ösztönök, mindig a kétségeket fogja a tudata középpontjába helyezni, és ezzel előbb utóbb beteljesíti a végzetet.